Szolgáltatásaink

Gépi hidrovetés

A hidrovetés egy különleges technológia, aminek segítségével egységes, gyönyörű és akár nagyobb területek füvesítését is könnyedén elérhetjük. Egy nedves speciális anyag keveréke, ami már tartalmazza a talajtakaró mulcsot, megfelelő ph értékű anyagot, trágyát, és ami a legfontosabb a fűmagot. Víz segítségével fecskendezik a füvesíteni kívánt területre. A fűmag már a tároló tartályban érintkezik vízzel, így előáztatva, serkentve van már a csírázási folyamata. Egyenletes réteget képezve folyamatosan megkapja a szükséges tápanyagot és a folyadék mennyiséget, így nem kell tartanunk a kiszáradástól és a kiégéstől. Mind emellett lehetőséget kapunk arra is ezáltal, hogy kövesebb, sziklásabb helyeken is gyönyörű zöld takarót hozzunk létre.

Gyepszőnyeg lerakása

A gyepszőnyeg, másnéven gyeptégla, tekercs formában kapható. Abban az esetben szokták alkalmazni mikor valaki gyorsan szeretne egy egybefüggő zöld területet. Amit érdemes tudni a gyepszőnyegről, hogy meghatározott magasággal rendelkezik, hiszen földréteggel együtt van a gyep gyökerével. Ezeket a téglaformájú vagy felhengerelt szőnyegeket, szorosan egymás mellé helyezve, gondosan összeillesztve kell letenni. Majd ezek után alapos hengerezésre van szükség, érdemes több irányból elvégezni, azért, hogy ne maradjon levegős és ne legyen rés a darabok között. Ettől lesz igazán bársonyosan egyöntetű gyepünk. A gyepszőnyeg vagy a gyeptéglák lerakását érdemes szakemberre bízni. Fontos! A gyepszőnyeg legalább 2 éves füvesítésből, vetésből származik.

Füvesítés

A megfelelő fűmagkeverék kiválasztása kiemelten fontos.

Csak jó alapanyagból lehet jó vacsorát főzni. Kizárólag prémium fűmagkeveréket érdemes használni. Válasszunk az igényeinknek és izlésünknek megfelelő fűmagkeveréket és tájékozódjunk a lehetőségekről. A termőföld minősége elképesztően fontos. Tapasztalatunk szerint a laza homokos szerkezetű jó vizáteresztő képességű barnaföld a legideálisabb a füvesitéshez. A termőföldnek hivott fekete agyagtól tartózkodjunk.

 

Kertépítés

A design és a letisztultság mellett kiemelten fontosnak tartjuk a fenntarthatóságot. Törekszünk arra hogy minden kertben valami egyedit alkossunk. Az elmúlt évtizedben az andezit elterjedése nagyban hozzájárult a kertdesign fejlődéséhez. A kertépítés esetében felmerülhet a fakivágás, vagy favágás munkálatainak szükségessége is, természetesen mi ebben is a segítségükre lehetünk.